Cărti editate de COMPUTER LIBRIS AGORA

c_limbaj_P.jpg (16457 bytes)

Un atelier
de programare

Cristian Giumale

ISBN: 973-97534-2-6
382 pagini,
pret: 100.000 lei.
pentru studenți: 80.000 lei.

Cartea este o culegere de studii de caz, construite pe temelia problemelor concursurilor Southeastern European Regional Programming Contest din perioada 1995-1999, concursuri organizate sub egida Association for Computing Machinery.

Mai mult decât o simplă culegere de probleme rezolvate, cartea este un îndrumar de dezvoltare, analiză și implementare a algoritmilor, folosind diverse paradigme de programare: imperativă tradițională (în C), orientată obiect (în C++), funcțională (în ML și Caml), simbolică (în Scheme) și declarativă (în CLIPS). O colecție de tablouri impresioniste care caută să convingă, fără a intra în alte detalii decât cele absolut necesare înțelegerii.

Cartea se adresează atât începătorilor, cât și celor cu experiență în domeniul programării, în încercarea de a contura prin exemple imaginea unei lumi diverse și pasionante, dar pretențioase, aceea a înzestrării mașinii de calcul cu capacitatea de a rezolva corect și eficient.

Autorul este profesor la Catedra de calculatoare din Universitatea "Politehnica" București. Începând din 1994, a fost membru în juriul tehnic al concursului ACM Southeastern European Regional Programming Contest, iar între 1997-1999 a fost Chief Judge al concursului.

Cartea a apărut prin sprijinul firmei Microsoft România s.r.l.

       
 

Pentru modalitatea de comenzi selectați aici.

Computer Libris AGora Computer LIBRIS Agora    webmaster@agora.ro